Over de

omgeving van

Lierderholthuis

Stukje geschiedenis Lierderholthuis

Lierderholthuis is waarschijnlijk vernoemd naar een 'spieker' (=huis), gebouwd op een stuk land (=holt) in de polder Lierderbroek (=Lierder). Deze polder ligt ten westen van Lierderholthuis en de naam Lierderbroek komt van het droogmaken (=lyrden) van een laag drassig land (=broek). Tijdens de Reformatie verplaatsten de katholieken uit Heino hun activiteiten naar Lierderholthuis. Dat was het begin van het dorp. (bron Wikipedia)

Fiets en wandelroutes

Lierderholthuis is vertrekpunt voor of gelegen aan één van de vele mooie fiets- en wandelroutes. De

tochten van verschillende lengtes gaan door Salland, Vechtdal en/of IJsseldal. Het afwisselende landschap, de bezienswaardigheden en de horeca zijn goede ingrediënten voor een mooie tocht. www.route.nl ( route, 255269)


Kalter een begrip in de omgeving

Op onze menukaart hebben wij vlees van Kalter.

Hieronder een interview met Kalter

" Vroeger toen ik klein was, had mijn vader een Blaarkopkalf gekocht. Dit kalf was mijn lievelingskalf, vanwege haar rustige karakter en mooie aftekeningen. Sindsdien heb ik altijd gezegd: als ik later groot ben, ga ik Blaarkoppen houden. In 2017 kocht ik mijn eigen zes Blaarkoppen, waar ik nooit spijt van heb gehad.


Een Blaarkop is een oudhollandse dubbeldoelkoe, ook wel bekend als een vlees- en melkkoe. Het zijn rustige, sobere beesten, die zich prima kunnen redden met het schralere, kruidenrijke natuurland dat ik in gebruik heb. De kalveren blijven bij de koe totdat ze ongeveer 6 maanden oud zijn, en worden dan gespeend omdat de jongedames dan geslachtsrijp zijn. De stieren worden verkocht en de vaarskalveren blijven bij mij.


Voor de vaarskalveren die ik houd gaan er weer volwassen koeien weg. Deze koeien worden geslacht en aan huis verkocht. De koeien krijgen de tijd om rustig te groeien van alleen natuurgras, wat bemest wordt met vaste mest uit onze eigen potstal. Ze krijgen geen krachtvoer of maïs. Het is niet gewoonlijk dat er iedere maand een koe geslacht wordt. Dit is afhankelijk van wanneer er een koe zwaar genoeg is.


Naast onze koeien hebben wij voor de hobby nog een aantal varkens. Deze liggen net als de koeien op stro en lopen buiten, en krijgen zij de tijd om eerst rustig op gewicht te komen."

Openingstijden

Dinsdag 14.00 tot 23.00 uur 

Woensdag 11.30 tot 18.00 uur

Donderdag 11.30 tot 23.00 uur 

Vrijdag 11.30 tot 00.00 uur

Zaterdag 11.30 tot 01.00 uur

Zondag 11.30 tot 23.30 uur

Maandag gesloten

© Copyrights, 2022 Grand café De Wettering