Over ons

Als blauwvinger is mij de horeca met de paplepel ingegoten. Café `t Bottervat was tot 1999 een groot begrip in Zwolle. Mijn ouders, Anton en Nellie Thalen hebben 25 jaar lang met veel passie dit café aan de Nieuwe markt 11 samen gerund. Samen met mijn zussen, Nicole en Carola hebben wij als tiener hier ook een steentje aan bijgedragen, bijspringen met feesten, carnaval en met de koffie kar over de markt. Zo is de passie voor de horeca ontstaan.. In het jaar 2000 leerde ik mijn huidige partner Miranda kennen, zij bleek ook affiniteit met de horeca te hebben en zo geschiedde. In 2018 ben ik samen met mijn gezin in het mooie Liederholthuis komen wonen, en nu blijkt niet zonder reden. 

In 2020 brandde het café d`lOde Wettering af. Een tragische gebeurtenis. Niet alleen een oud pand brandde tot de grond toe af maar alle mensen in en om Lierderholthuis waren ook hun kloppend hart van het dorp kwijt.

Maar zoals bij iedere tragische gebeurtenis, zijn er ook weer nieuwe kansen. Liederholthuis zet zijn/haar schouders er onder en al gauw ontstaan er verschillende werkgroepen om het café te wederopbouwen. 

In maart 2022 gaat het horeca bloed borrelen en beginnen de plannen om eventueel uitbater te worden van het vernieuwde café. In het najaar van 2022 geopend en heten wij iedereen van harte welkom in het Grand café De Wettering! 

Raymon Thalen

Ons motto

Service is wat je geeft.

Gastvrijheid is hoe je het laat voelen. 

Geschiedenis Lierderholthuis

Lierderholthuis is een dorp in de gemeente Raalte en telt ongeveer 650 inwoners verdeeld over de kern en het buitengebied. Het dorp is één van de kleinste kernen van de gemeente en staat bekend om zijn hechte gemeenschap. Het verenigingsleven, school, café en het Dorpshuis nemen een belangrijke plek in. 

Lierderholthuis, het dorpje aan de Oude Wettering, heeft nooit een burgerlijk bestuur gekend. Tot de gemeentelijke herindeling in 2001 behoorde Lierderholthuis tot de gemeente Heino. Daarna zijn we samen met 8 anderen dorpen samengevoegd tot de gemeente Raalte. 

De kerk in Lierderholthuis heeft een belangrijke rol gespeeld in het ontstaan van het dort. In 1685 werden hier de eerste katholieke erediensten gehouden. De huidige kerk werd gebouwd in 1863. In 1907 nam pastoor Ter Wind het initiatief voor een katholieke school met 2 lokalen. In 2016 is er een nieuwe school gebouwd voor het basisonderwijs. 

In 1972 zijn er 6 nieuwbouwwoningen gebouwd aan de Kerkslagen en daarna de Smidse. Begin jaren 1990 werd verder gebouwd aan de Olde Wettering. Dit is aan de Oostkant van Lierderholthuisweg. Deze weg loopt als een rode draad door het dorp. In het jaar 1999 ging de woningbouw verder aan de Noordkant van Lierderholthuis (achter het multifunctionele veld) met woningen in de vrije sector. In 2020 kwamen hier nog een aantal kavels in de vrije woningsector bij. Lierderholthuis anno nu staat bekend als een gezellig en leefbaar dorp.

Openingstijden

Dinsdag 15.00 tot 23.00 uur 

Woensdag 12.30 tot 18.00 uur

Donderdag 11.30 tot 23.00 uur 

Vrijdag 11.30 tot 00.00 uur

Zaterdag 11.30 tot 01.00 uur

Zondag 11.30 tot 23.30 uur

Maandag gesloten

© Copyrights, 2022 Grand café De Wettering